Saturday 27 December 2014

ΑΓΓΛΙΚΑ-Καθημερινό ημερολόγιο μαθημάτων - Β'2 τάξη

Σημείωση: Από το δεύτερο τρίμηνο και μετά τα μαθήματα θα ανεβαίνουν στο ιστολόγιο . 
Τα μαθήματα του Α' τριμήνου έχουν γίνει αντιγραφή-επικόλληση από την ιστοσελίδα του 2ου δημοτικού σχολείου, στην οποία τα ανέβαζα.

5 Δεκεμβρίου 2014
Μοιράστηκαν φωτοτυπίες στις οποίες τα παιδιά έπρεπε να αναγνωρίσουν ποσότητες διαφόρων πραγμάτων και να γράψουν τον αντίστοιχο αριθμό στα αγγλικά. Διδάχτηκε επίσης η έννοια του πληθυντικού αριθμού των αγγλικών ουσιαστικών (προσθήκη της κατάληξης -s στο τέλος των ουσιαστικών)

4 Δεκεμβρίου 2014
Κάναμε διάφορες ασκήσεις στον πίνακα με τους αριθμούς 1 ως 6. Στις ασκήσεις συμμετείχαν όλοι οι μαθητές, είτε όλοι μαζί, είτε ένας ένας στον πίνακα.


28 Νοεμβρίου 2014

Γράψαμε στο τετραχάρακο τετράδιο τους αριθμούς 4 ως 6. Δόθηκε παράδειγμα γραφής σε κάθε παιδί ξεχωριστά. Τα παιδιά έμαθαν να ξεχωρίζουν τα νούμερα όταν τα βλέπουν γραμμένα ως λέξεις καθώς επίσης και να τα λένε προφορικά. Έγιναν ασκήσεις στον πίνακα και μια δραστηριότητα στην ακουαρέλλα στην οποία τα παιδιά έπρεπε να χρωματίσουν και να στολίσουν τους αριθμούς 4 ως 6.


27 Νοεμβρίου 2014
Γράψαμε στο τετραχάρακο τετράδιο τους αριθμούς 1 ως 3. Δόθηκε παράδειγμα γραφής σε κάθε παιδί ξεχωριστά. Τα παιδιά έμαθαν να ξεχωρίζουν τα νούμερα όταν τα βλέπουν γραμμένα ως λέξεις καθώς επίσης και να τα λένε προφορικά. Έγιναν ασκήσεις στον πίνακα και μια δραστηριότητα στην ακουαρέλλα στην οποία τα παιδιά έπρεπε να χρωματίσουν και να στολίσουν τους αριθμούς 1 ως 3.

21 Νοεμβρίου 2014
Τα παιδιά έκαναν δραστηριότητες και ασκήσεις σχετικές με το αλφάβητο. Σκοπός αυτών των ασκήσεων ήταν να εμπεδώσουν καλύτερα όλα τα γράμματα, να μάθουν να τα ξεχωρίζουν καθώς και να ταιριάζουν τα κεφαλαία με τα μικρά.



20 Nοεμβρίου 2014
Γράψαμε στο τετράδιο καλλιγραφίας τα γράμματα Ww,Xx,Yy,Zz φού δόθηκε παράδειγμα γραφής σε κάθε παιδί ξεχωριστά. Tα παιδιά είπαν το αλφάβητο ως εκεί που έχουμε μάθει. Επίσης δόθηκαν δυο φωτοτυπίες με ασκήσεις-παιχνίδια για το αλφάβητο (alphabet connecting dots & alphabet road)




14 Νοεμβρίου 2014
Μάθαμε και γράψαμε σε φωτοτυπίες ιχνηλασίας και γραφής τα γράμματα Ww, Xx,Yy, Zz.  Τελειώσαμε το αλφάβητο. 




13 Νοεμβρίου 2014
Σήμερα μιλήσαμε και με τη Β' τάξη για τη γιορτή του Halloween που γιορτάστηκε πριν λίγες ημέρες, το μύθο στον οποίο στηρίζεται αλλά και το πως γιορτάζεται. Τα παιδιά κατασκεύασαν τρεις μάσκες με υλικό που τους μοιράστηκε (spider/bat/pumpkin)

7 Νοεμβρίου 2014
Κάναμε επανάληψη όσα γράμματα έχουμε κάνει ως τώρα, δίνοντας έμφαση στο να μάθουν τα μικρά γράμματα που αντιστοιχούν στα κεφαλαία. Έγιναν ασκήσεις στο τετράδιο και στον πίνακα.




6 Νοεμβρίου 2014

Μάθαμε και γράψαμε σε φωτοτυπίες ιχνηλασίας και γραφής τα γράμματα Ss, Tt, Uu, Vv. Επίσης γράψαμε στο τετράδιο καλλιγραφίας τα γράμματα SS, Tt, Uu, Vv αφού δόθηκε παράδειγμα γραφής σε κάθε παιδί ξεχωριστά. Tα παιδιά είπαν το αλφάβητο ως εκεί που έχουμε μάθει.





31 Οκτωβρίου 2014
Μάθαμε και γράψαμε σε φωτοτυπίες ιχνηλασίας και γραφής τα γράμματα Qq & Rr. Επίσης γράψαμε στο τετράδιο καλλιγραφίας τα γράμματα Mm, Nn, Oo, Pp, Qq και Rr αφού δόθηκε παράδειγμα γραφής σε κάθε παιδί ξεχωριστά. Κάθε παιδάκι είπε το αλφάβητο ως εκεί που έχουμε μάθει.



24 Οκτωβρίου 2014
Γράψαμε στο τετράδιο καλλιγραφίας τα γράμματα Ii, Jj, Kk, Ll, αφού πρώτα δόθηκε παράδειγμα σε κάθε παιδί ξεχωριστά. Κάναμε ασκήσεις στον πίνακα, σχετικές με το αλφάβητο και μάθαμε να λέμε όλοι μαζί ρυθμικά το αλφάβητο από το Aa ως το Ll.




23 Οκτωβρίου 2014
Μάθαμε και γράψαμε σε φωτοτυπίες ιχνηλασίας και γραφής τα γράμματα Ii, Jj, Kk, & Ll. Επίσης γράψαμε στα τετράδια καλλιγραφίας τα γράμματα Gg και Hh, αφού δόθηκε παράδειγμα πρώτα σε κάθε παιδάκι ξεχωριστά.



16 Οκτωβρίου 2014

Σήμερα μοιράστηκαν φωτοτυπίες για το γράμμα Ff και γράψαμε στα τετράδια ξανά τα γράμματα Dd -Ee-Ff. Παράλληλα επαναλάβαμε για μια ακόμη φορά και τα τρία προηγούμενα γράμματα.



10 Οκτωβρίου 2014
Σήμερα οι μαθητές της δευτέρας δημοτικού έμαθαν να γράφουν τα γράμματα Dd και Ee. Μοιράστηκαν φωτοτυπίες ιχνηλάτησης και παραγωγής των παραπάνω γραμμάτων από το υλικό του υπεπθ για τη Β' δημοτικού.


Παράλληλα έγινε επανάληψη και στα τρία προηγούμενα γράμματα του αγγλικού αλφάβητου.

No comments:

Post a Comment